Kuku portrait

KUKU

Nyd Seans hjemmelavede, aromatiske og prisvindende iranske simreretter

Hos KUKU kredser Sean Pakbaz om sine hjemmelavede, iranske simreretter. Blide, aromatiske retter med fine navne som Ghormeh Sabzi og Gheymeh, der kræver tid, urter og tonsvis af kærlighed at frembringe, og som alle iranere har et særligt forhold til.

Seans mission er ikke at forny det iranske køkken, men derimod at tilberede dets klassikere til perfektion, hvilket i høj grad er lykkedes. Han har i hvert fald vundet både Danish og European Street Food Awards for sin kogekunst og måske endnu større - hans mad har høstet mange løftede tommelfingre fra det iranske miljø.

Seans retter serveres med fløjsbløde og luftige langkornede basmatiris, der næsten er en religion i Iran – i hvert fald i det iranske køkken, og han tilføjer først det saftige oksekød, når maden anrettes. Det kan dog fravælges, så vegetarer også kan være med.

Mange seere af morgen-tv vil kunne nikke genkendende til Sean. Når han ikke kredser om sine gæster og simreretter på Reffen, passer han nemlig sin tjans som fast tv-kok i Go’ Morgen Danmark.