Amedeo
INSTAGRAM
[instagram-feed]
Følg med på ...

Search

Guide: Spis dig gennem Europa

Du behøver ikke at bruge hverken tid eller penge på at rejse hele Europa rundt for at smage på alt den lækre europæiske mad. Tværtimod. Du kan faktisk nøjes med at hoppe op på jernhesten, cykle ud til Reffen og smage på alt den europæiske street food, vi serverer.

 Sagt med andre ord: Det bliver ikke lettere at spise dig gennem Europa.

DANMARK

Nordic Hotdog

Hos Nordic Hotdog får du ikke hvilken som helst klassisk dansk hotter – nej, du får en skøn gourmet-hotdog med friskbagt brød, hvor der er kræset for enhver detalje.

Alt topping er desuden hjemmelavet, lige fra remouladen og kakaomælken til de koldsyltede agurker.

SPANIEN

Ibiza Bowls

Når du tænker Ibiza, så tænker du måske knæklys, abefester og nattelivet, men Ibiza er også synonym med en tilbagelænet og økologisk livsstil. Madscenen er i høj grad præget af veganske rawfood spisesteder, præcis ligesom som Ibiza Bowls her på Reffen. Deres koncept startede på Ibiza for 9 år siden og deres 100% plantebaserede menu byder på bowls i alle regnbuens farver toppet med soya-nuggets eller falafel. De tror på, at plantebaseret mad er fremtidens mad og vil aktivt sætte ind for at reducere klimaaftrykket, der hvor de kan samtidig med at inspirere folk til at vælge plantebaseret.

FRANKRIG

Crepes a la carte

Hvem er ikke vild med en fantastisk lækker, tynd og saftig fransk crepes? Hos Crepes a la carte serverer de deres egne moderne fortolkninger af den klassiske ret. Og de kan garantere, at dejen altid er lavet fra bunden, og at fyldet består af friske ingredienser.

Prøv deres saltede crepes med skinke, mozzarella, tomat, spinat, parmesan og pesto.

Republique

Hos République møder dine smagsløg den franske bistro, når den er aller bedst.

Thomas Skov, der står bag, tager dig med på en rejse til det hippe Paris, der er fyldt med etnisk diversitet. Han serverer klassiske franske retter – ofte med en kreativ twist.  Du kan blandt andet se frem til Steak Frites med bearnaise-dip.

Cheesy Dreams

Du har ikke for alvor været på skiferie, hvis du ikke har prøvet Raclette. Det franske alpine køkken byder på den semihårde komælksost, der har forbløffende smelteevner, som traditionelt bruges til fondue eller raclette, hvor den smeltes og skrabes over kogte kartofler. Ordet ‘racler’ betyder ‘at skrabe’ på fransk, og det er lige præcis det, som Cheesy Dreams sørger for. De har specialiseret sig i ost og osten fås i et væld af retter udover den klassiske raclette med smeltet ost over kogte kartofler.

ENGLAND

Fish and chips

Fish and chips består af friturestegt fisk serveret med en masse sprøde pomfritter. Retten stammer fra England og er et eksempel på en kulinarisk fusion, idet de to hovedkomponenter begge blev introduceret af immigranter.

Hos Fish & Chips på Reffen kan du nyde hjemmelavet mad med ingredienser af høj kvalitet og lavet med stor kærlighed, inklusiv den klassiske, engelske hof ret.

ITALIEN

Pastalab

Italien er især kendt for deres To Die For Pasta. Hos PastaLab får du hjemmelavet pasta og panzerotti i ægte street food style. Hvis du ikke har smagt panzerotti før, bør du virkelig udnytte muligheden nu; friturestegt brød med et indre af tomatsauce og smeltet mozzarella.

Behøver vi sige mere?

Osteria Lamuri

Italiensk charme finder du hos Osteria Lamuri. De serverer maden fra deres barndom i det sydlige italien, hvor alle generationer samledes om bordet glæder. Du får italiensk mad, der gøre dig glad helt ind i hjertet. Udover deres hjemmelavede pizza serverer de den cremede straciatella med oksehjertetomater, du får selvfølgelig også deres bud på en hjemmelavet lasagne. Til sidst kan du udfordre dine smagsløg med en traditionel klassisk delikatesse. Komave i tomatsauce – den italienske ret Trippa.

White rabbit

Pink, drømmende og boblende – White Rabbit er sådan et sødt sted, hvor det er let at forestille sig, at man render ind i Alice i Eventyrland og Wes Anderson.

På menuen er 12-13 økologiske is, der kommer i uimodståelige smagsvarianter lige fra kardemomme og rabarber til kokos og vanilje og som serveres i en kop, vaffel eller hjemmelavet brioche.

GRÆKENLAND

The Real Greek

Græsk feriestemning og smagen af sol. Hos The Real Greek langer de gyros over til den store guldmedalje. Deres græske gyros laves med fladbrød, krydret svinekød, kylling eller vegetarisk squash fritter, cremet tzatziki. En himmelsk spise, som alle dage er et dejligt måltid.  Udover gyros laver Theo og Lazarus en græsk salat selvfølgelig med feta, solmodne tomater, oliven, agurk og rødløg.