En kreativ platform og urban legeplads

Efter fire fantastiske år har holdet bag Copenhagen Street Food sagt farvel til PapirØen og lanceret et nyt større og vildere projekt på Refshaleøen. Under parolen ”Hack The Future” har holdet skabt en ny legeplads med fokus på bæredygtig mad, håndværk og kultur – hvor københavnerne er inviteret til at tage del i udviklingen.

Reffen består af 50+ start-ups i form af madboder, barer og kreative værksteder fordelt på et areal på 6000m2 – der alle efterlever dogmerne; ”Reduce & Reuse”. Derudover har Reffen adgang til et fælles areal kaldet ”Minefeltet” på 4000m2, hvor stadeholderne og københavnerne kan udfolde deres kreativitet.

REDUCE & REUSE

Stadeholderne er nøje valgt på baggrund af deres evner, kvalitet og koncept – alle har medvirket i en casting, hvor både holdet bag Reffen og et panel af frivillige har vurderet maden. Desuden skal ansøgernes koncept leve op til dogmerne ”Reduce & Reuse”, der sætter retningen for Reffens bæredygtige profil. Desuden vil stadeholderne få en reduktion i huslejen i takt med, at de bliver certificeret med det økologiske spisemærke. Ligeledes skal stadeholderne skrive under på et manifest med dogmerne for at vise dedikation til den bæredygtige profil.

#REDUSE

  • Vi bruger komposterbart service
  • Vi gør, hvad vi kan for at reducere madspild
  • Vi bruger økologi, hvor det er muligt
  • Vi bruger friland og lokale råvarer, hvor det er muligt

#REUSE

  • Vi sorterer affald, så det kan genbruges
  • Vi bygger så vidt muligt af genbrugsmaterialer
  • Vi genbruger så vidt muligt materialer, service mv.
  • Vi samarbejder med aktører, der kan genbruge vores affald

HOLDET BAG GRUNDLÆGGELSEN AF REFFEN

Holdet bag det nye projekt på Refshaleøen tæller udover initiativtagerne til Copenhagen Street Food – PapirØen også de cirka 100 medarbejdere, der gennem de sidste fire år har serviceret og skabt mindeværdige oplevelser for de mange lokale og internationale gæster.

Jesper Møller, Ejer
Jesper Møller er ejer af Julian Group som blandt andet er grundlæggeren af flere street food markeder: Copenhagen Street Food, Broens Gadekøkken og Storms Pakhus – Odense Street Food, samt ejer Restaurant Toldboden. Jesper Møller er uddannet kok og har været restauratør gennem 20 år. Han har desuden eget landbrug, Juliangaard, i Gilleje – der leverer frilandsgrønt, alt efter høst og sæson,  til Julian Groups spisesteder . I 2016 modtog han det Danske Gastronomiske Akademis hædersdiplom for at skabe Copenhagen Street Food.

Christoffer Weber, Administrerende direktør
Christoffer Weber har 10 års erfaring som direktør og hovedansvarlig for Langelandsfestivalen. Christoffer Weber har senest stået i spidsen for at skabe Storms Pakhus, Odenses første street food marked.

Dan Husted, Kreativ direktør
Dan Husted er medstifter af Copenhagen Street Food på Papirøen og medskaber af en lang række vinbarer & restauranter i København igennem de sidste 15 år, herunder Paté Paté i Kødbyen.

Ruben Passer, Direktør
Ruben Passer har mere end 20 års erfaring med optimering af forretninger og drift af kæder – herunder retail, convenience, fast food og restaurant bl.a. hos 7-Eleven, Shell, Sushitarian, Diesel og Bestseller.

ZONER

Reffen er et 10.000m2 område i København, hvor gæsten får forskellige gastronomiske og kreative oplevelser lige fra amatørkunst og etablerede anerkendte kunstnere, optrædender til enkel og folkelig street food, og nyde grønt fra en byhave. Reffen består af følgende tre områder:

MARKEDSPLADSEN
Markedspladsen er et 4000m2 stort udeareal med 70 street food containere, barer, madcykler & kreative værksteder med egen produktion på stedet, udstilling og salg, drevet af talentfulde kreative ildsjæle.

MINEFELTET
Minefeltet er et 5000m2 stort udeområde til events og kulturelle oplevelser samt chill-out område med liggestole og udsigt til vandet.

MASKINVÆRKSTEDET
Maskinværkstedet er en 1000m2 hal med mere etablerede køkkener. Hallen forventes at åbne 2019 og har kapacitet til 1150 gæster samt udendørsterrasse med sol hele dagen.

VISIONEN FOR REFFEN

Grundlæggeren af Reffen, Jesper Møller dyrker egne økologiske grøntsager på Juliangaard, som han ugentligt leverer til street food-køkkenerne på Reffen. Juliangaard ligger i Smidstrup og dér høstes et bredt udvalg af friske grøntsager efter sæson. Formålet med samarbejdet mellem grundlæggeren og køkkenerne er, at Reffen ønsker at blive det første madmarked, der producerer og leverer egne økologiske råvarer.